Je verhaal in een handgemaakt boek

Inclusief layout

Als grafisch ontwerper besteed ik veel zorg aan de vormgeving. Buitenkant en onderwerp is één concept. Formaat, kleur, materiaal, inhoud en foto’s: alles hoort bij elkaar.

Wil je zelf de layout verzorgen? Dan wordt het een maatwerkopdracht. Natuurlijk kan dat ook: neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Leesboek of fotoboek?

Ieder verhaal is anders, en vraagt om een andere invalshoek. Je Verhaal In Een Boek heeft verschillende toepassingen. Er is een uitvoering met veel ruimte voor foto's en andere afbeeldingen, een versie in de vorm van een klein leesboekje, of je kunt kiezen voor een schriftje met zachte kaft.
 

Wie schrijft het verhaal?

Je Verhaal in Een Boek maakt alleen de boeken. Mocht je op zoek zijn naar een schrijver die jouw verhaal, in opdracht, kan optekenen, dan kan ik je in contact brengen met schrijvers in mijn netwerk, bijvoorbeeld de Herinneringsspecialisten

jeverhaalineenboek_home_slider01_edited.jpg
105F6B22-7802-41E1-8F33-CFA3AE5AAED2_edited.jpg

Van 1 tot 100 exemplaren

Wordt het één mooi afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat, of een kroniek die alle leden van de jubilerende damclub kunnen bestellen?

Gecensureerde en ongecensureerde versies... alles is mogelijk.

Handgemaakt

Aan elk detail wordt met vakmanschap, aandacht en bezieling gewerkt, met een prachtig, handgemaakt, uniek product als resultaat. 

_Y9C3769n_lichter.jpg
DSC01638_edited.jpg

Tekeningen, brieven

Foto’s en ander beeldmateriaal wekken het verhaal tot leven en spreken tot de verbeelding.

Naast foto’s kunnen ook documenten zoals brieven, diploma’s, tekeningen, stukjes stof en andere memorabilia in je boek worden opgenomen. Voorwaarde is dat het materiaal gescand kan worden.

Natuurlijke verf

Om omslagen en papieren schutbladen te kleuren, te versieren en te stempelen gebruik ik het liefst natuurlijke verf en pigmenten. Meekrap, cochenilleluis, wouw en indigo geven lichtechte kleuren, dat wil zeggen dat ze niet verkleuren in UV-licht. Ze worden daarom ook wel Grands Teints genoemd. De wortel van de meekrap geeft tinten oranje-roodbruin; de cochenilleluis tinten paars, de bladeren en stengel van wouw tinten geel en de bladeren van de indigofera tinten blauw.

DSC01648_edited.png

Papier

De pagina's worden geprint op duurzaam geproduceerd papier, Valorise bijvoorbeeld. Plantenresten van telers in het Westland dienen als grondstof voor dit papier. Het heeft een klein (on)zichtbaar vezeltje dat (on)opvallend bijdraagt aan een mooie uitstraling.

Van opgekochte restpartijen van drukkerijen en boekbinderijen maak ik de schutbladen.
Het linnen waarmee de kaften worden bekleed is natuurlinnen, gemaakt van vlas uit Europa.

Titel in goud

Het is mogelijk met echt goud of goudkleurig folie de titel of een illustratie op de omslag te drukken.

Begrippen

Bij de totstandkoming van een boek vliegen de vaktermen je om de oren. Om die eens rustig te verkennen kun je hier een pdf downloaden met de begrippen die vaak worden gebruikt:
begrippen en vaktermen.pdf

uitleg_begrippen_jeverhaalineenboek.png
JeVerhaalInEenBoek.png